Foto: Stine Bugge

Litteratur i den digitale verden

Det er ikke med henblikk på bokutgivelse at Frode Grytten og Pål Norheim de siste årene har vært i sving på sosiale medier. Likevel er de begge tydelige på tekstenes art: Litteratur er litteratur, uansett medium.

Les mer
Foto: Stine Bugge

Perler fra bokhøsten

Vigdis Hjort, Gunnhild Øyehaug, Levi Henriksen og Gaute Heivoll har alle gitt ut romaner i år. På lørdag møttes de på Hovedscenen for å snakke om bøkene sine og om livets store spørsmål. 

Les mer
Foto: Angela Kristin Gargul

Fra brakdebut til etablert suksess

Helga Flatland, Lars Petter Sveen og Eivind Hofstad Evjemo har til felles at de vant Tarjei Vesaas’ debutantpris. På Kulturhuset i dag så de tilbake på hvordan det var å debutere, og hvordan livet som forfatter har utviklet seg. 

Les mer
DSC_0476

Siste st(r)ikk

Kva er det med tøflane til Arne & Carlos og genseren til Dorthe? Og kvifor er strikking på bestselgarlistene så ofte at emnet blir ein gjengangar på bokfestivalen? spør Pål Løwe i samtale med bokaktuelle Dorthe Skappel og designerduoen Arne Nerjordet og Carlos Zachrison.

Les mer
DSC_0027

Møt Lucinda Riley

Lucinda Riley har hatt stor suksess i Norge med sine historiske romaner om hemmeligheter fra fortiden. Hun har skrevet 5 bøker som har blitt oversatt til norsk, blant annet hennes siste bok Midnattsrosen. Riley stilte til samtale med litteraturanmelder i Dagbladet, Cathrine Krøger, på Hovedscenen lørdag. 

Les mer
Foto: Elin Lillebø

Familieshow i solskinn

Et variert og spennende familieshow åpnet Oslo bokfestivals andre dag. Med alt fra høytlesing om monstrene under senga og lynsjakk-konkurranse, til levende musikkinnslag fra Signe Eide, var det noe for både voksne og barn.

Les mer
Fotograf: Mina Spremic

Krimfest på Hovedscenen

Er krimlitteratur berre krimlitteratur eller kan vi finne skilnadar også innanfor denne sjangeren? Når Fredrik Wandrup inviterar til krimfest på Hovudscena på fredag, så er det fire svært så ulike forfattarar han har med seg. Eller er dei det?

Les mer